Drukuj Drukuj

Szanowni Państwo,

Jest nam niezmiernie miło powitać Państwa w kolejnym roku szkolnym.

Jak wszystkim wiadomo, nastał bardzo trudny czas i w krótkim okresie nastąpił znaczny wzrost cen prądu, gazu, artykułów spożywczych, kosztów osobowych i innych składników mających wpływ na cenę posiłku. Mając na uwadze naszą dotychczasową współpracę informujemy, że na razie utrzymujemy ceny posiłków na dotychczasowym poziomie. Niestety w dłuższej perspektywie, wzrost cen posiłków będzie konieczny ze względu na bardzo szybko rosnące koszty.

Nasze  posiłki przygotowywane są codziennie w naszej kuchni w tradycyjny domowy sposób, przy minimalnym udziale półproduktów dostępnych na rynku.

Wszystkie dania typu: pierogi, naleśniki, placki, kluski śląskie, pyzy itp. przygotowujemy samodzielnie.

Codziennie oferujemy jedną zupę , danie mięsne i wegetariańskie:

– Zupy (większość na bazie wywarów warzywnych): krem z dyni, rosół,  pomidorowa, żurek, ogórkowa,  barszcz czerwony, kalafiorowa, warzywna, krupnik, kapuśniak , pieczarkowa itd

– II dania mięsne naleśniki,  pierogi mięsne, kotlet schabowy, kotlet drobiowy, kotlet mielony , gulasz mięsny, klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, wieprzowina pieczona w sosie kurkowym, krokiety z mięsem, schab pieczony w sosie, kurczak słodko kwaśny, spaghetti bolognese, spaghetti carbonara, cukinia faszerowana, kurczak pieczony i wiele innych dań.

II dania wegetariańskie: naleśniki, kluski leniwe, kluski szpinakowe,  pierogi: ruskie, ze szpinakiem i serem; z kaszą,  racuchy z jabłkiem, kotlety rybne, ryba smażona lub pieczona, kotlet z kaszy gryczanej, kotlet jajeczny, cukinia w pomidorach, spaghetti napoli, penne pesto i wiele innych dań.

Jako dodatek skrobiowy do II dania są kasze, makarony lub ziemniaki. Do każdego dania oferujemy  surówkę, która  produkowana jest przez naszą firmę w dniu wydania (nie korzystamy z gotowych).

Do każdego klienta staramy się podchodzić indywidualnie i ze zrozumieniem jego potrzeb.

Ceny obiadów zamówionych w aplikacji:

– zupa 4,50

– II danie 16,50

– zestaw obiadowy (zupa+II danie) 17,50

–  W przypadku braku zamówienia obiadu   na dany dzień istnieje możliwość wydania posiłku  (o ile jeszcze są dostępne – info na miejscu na stołówce ) w takim wypadku zostanie doliczona kwota  2,00 zł  do zupy, II dania czy zestawu – obowiązuje od 6 września. Obiad może zostać wydany tylko pod warunkiem posiadania wystarczających środków na koncie.

UWAGA!!! Przelewy online widoczne są w aplikacji natychmiast, natomiast przelewy tradycyjne w ciągu 2-3 dni roboczych. Przelew wysłany w piątek po południu lub w weekend księgowany jest w aplikacji we wtorek rano.

Tak jak w poprzednich latach zamawianie i odwoływanie obiadów możliwe jest tylko przez  aplikację zamowposilek.pl.

 Zasady  zamawiania i odwoływania obiadów w aplikacji:

– Zalecamy składanie zamówień na okres nie krótszy niż jeden miesiąc przed rozpoczęciem każdego miesiąca kalendarzowego lub czas na jaki wprowadzone jest menu.

– na zestaw obiadowy składa się: zupa, II danie mięsne lub wegetariańskie,

– menu wprowadzane jest na jeden miesiąc (w okresie pandemii może być krótszy)

Zastrzegamy sobie możliwość zmiany menu z przyczyn od nas niezależnych.

Zamówienie lub odwołanie posiłku można złożyć w aplikacji zawsze do godziny 8:30 rano w dniu wydawania posiłków lub dowolnego dnia poprzedniego. W przypadku awarii aplikacji wysyłając e-mail na adres [email protected]  lub  sms pod numer 504 033 244 podając następujące dane: imię i nazwisko dziecka, KAWALERII i data zamówienia bądź odwołania.

– Wszystkie dni nieobecności dziecka w szkole poza ustawowo wolnymi oraz  wycieczkami i  zielonymi szkołą odwoływane są przez Rodzica/Opiekuna.

 – Płatność dokonywana jest z góry jako przedpłata, wyjątkowo na początek na 30 dni od zarejestrowania udostępniamy debet w wysokości 300,00 PLN, który pozwoli złożyć zamówienie bez przedpłaty, tak aby opiekunowie  mieli czas na poznanie  aplikacji bez ryzyka, że w pierwszych dniach ich dziecko zostanie bez posiłku. Po 30 dniach debet automatycznie się wyłącza i opiekun musi najpierw go spłacić aby móc dalej zamawiać. Debet ten należy uzupełnić przez wpłatę dokonaną w aplikacji.

– Prosimy o wybór konkretnych dań, które zjedzą Państwa dzieci. Nie ma obowiązku zamawiania tylko dań mięsnych ani tylko wegetariańskich można jednego dnia wybrać danie mięsne a następnego wegetariańskie. Spośród dwóch dań proszę wybrać to co może zjeść dziecko .

UWAGA: Wydane będzie danie , które Państwo zamówią.

Oferujemy podstawowe diety: mięsną, wegetariańska, bez laktozy , bezglutenowa (soft),

– W przypadku nietolerancji przez dziecko któregoś z podstawowych alergenów oferujemy takie samo danie jakie jest w menu tylko z wyłączeniem tego alergenu np.: spaghetti  – osoba z dietą bezglutenową otrzymuje makaron bezglutenowy, w przypadku naleśników z serem osoba z dietą bez laktozy otrzymuje naleśniki z dżemem i bez mleka itd. Staramy się aby posiłki wszystkich dzieci przyjemniej wizualnie nie różniły się.

Uwaga dla opiekunów  dzieci z alergiami aby na początku współpracy przesłały oddzielnego maila z informacją o alergiach na adres [email protected] oraz zamieściły taką informację w apliakcji.

 Aby się zarejestrować prosimy wejść na stronę www.zamowposilek.pl i wejść w zakładkę ZALOGUJ SIĘ i postępować zgodnie z zaleceniami systemu lub kliknąć tutaj lub skopiować ten link do przeglądarki:

https://aplikacja.zamowposilek.pl/parent_registration/edit?company_sufix=intergo_warszawa&token=b03adbb2ec5bb63eb998df5606163da3

W razie problemów z rejestracją lub samą aplikacją prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta [email protected] lub po udanym zalogowaniu przez zakładkę „Pomoc > Wyślij wiadomość”. W „Pomocy” znajdą Państwo również aktualną instrukcję obsługi aplikacji.

W tym roku szkolnym  od 1 października  2022 lub jeszcze we wrześniu  chcemy  usprawnić wydawanie posiłków wprowadzając nowoczesny system  identyfikacji uczniów za pomocą  kart cateringowych. Koszt wydania pierwszych kart pokryje szkoła, natomiast w  przypadku zgubienia lub uszkodzenia wydawany jest duplikat za który płaci Rodzic/Opiekun. Koszt jednej karty wynosi 10,00 i potrącany jest z konta w aplikacji.

Pozdrawiamy

Zespół INTERGO

 

 

 

 

Menu opracowujemy przy udziale

mgr inż. Marii Jagiełło Dietetyka, Technologa żywienia.

Jej poradnia dietetyczna jest zmaterializowaniem życiowej pasji, jaką jest tematyka dietetyczna, żywieniowa i gastronomiczna. Do jej prowadzenia wykorzystuję doświadczenie, wiedzę i umiejętności nabyte przez kilkanaście lat pracy.

Od większości dietetyków wyróżnia ją, oprócz posiadania wiedzy żywieniowej i dietetycznej, dogłębna znajomość zasad technologii gastronomicznej.

Dzięki temu  jadłospisy i porady żywieniowe są łatwe w realizacji oraz nie są oderwane od kuchennej rzeczywistości.

Doświadczenie zawodowe Ukończyła studia dzienne na Wydziale Żywienia Człowieka i Gospodarstwa Domowego w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Ukończyła studia podyplomowe na kierunku: Żywność, Żywienie, Zdrowie – specjalność: Poradnictwo Dietetyczne w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie.

Od 1995 r. pracuję jako nauczyciel dietetyki, zasad żywienia człowieka, technologii gastronomicznej, higieny produkcji, obsługi konsumenta w technikum gastronomicznym.

Od 2006 r. jest nauczycielem dyplomowanym Posiadam certyfikaty egzaminatora Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Łodzi w zawodach:

  • technik organizator usług gastronomicznych
  • technik żywienia i gospodarstwa domowego
  • kucharz małej gastronomii
  • cukiernik jest ekspertem dietetycznym na portalu republikakobiet.pl
  •  Opracowuję artykuły o tematyce żywieniowej i dietetycznej do Expressu Ilustrowanego „Dietetyk radzi” oraz portali: http://www.onaonaona.com/zdrowie/ – Agaty Młynarskiej, http://repka.pl/cat/zdrowie/diety/ – Katarzyny Montgomery, http://kobieta.wp.pl/ Opracowuję autorskie diety- diety na miarę Opracowuję jadłospisy do różnych publikacji ( m.in. Żywienie zbiorowe – jadłospisy i receptury dla domów opieki społecznej, ośrodków rehabilitacyjnych, szpitali
  •  Żywienie dzieci w szkole i przedszkolu)
  • Prowadzi kursy i szkolenia dla bezrobotnych w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego
  •  Prowadzi warsztaty odchudzające w Dojrzewalni Róż
  • Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki
  •  Jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków
  • Prowadzi blog kulinarny: codzienna-kuchnia-dietetyczki.blogspot.com
  • Jest autorem książek Żywienie dietetyczne. Jadłospisy, diety i przykłady żywienia ludzi chorych
  • Zdrowe żywienie dzieci w szkole i przedszkolu Cukrzyca typu 2 – diety i jadłospisy
  •  Jadłospisy obiadowe dla dzieci szkolnych