Menu tygodniowe >>

Opłat prosimy dokonywać gotówką w sklepiku szkolnym.

Dotychczasowy numer rachunku bankowego jest nieaktualny, prosimy nie dokonywać płatności przelewem.

abonament za miesiąc kwiecień:

II danie –  160 zł,

zupa + II danie – 192 zł,

abonament za miesiąc marzec:

II danie –  230 zł,

zupa + II danie – 276 zł,

istnieje możliwość wykupienia pojedynczego obiadu w cenie:           12 złotych za II danie i 4 złote za zupę.

płatności są przyjmowane w bufecie

Menu opracowujemy przy udziale

mgr inż. Marii Jagiełło Dietetyka, Technologa żywienia.

Jej poradnia dietetyczna jest zmaterializowaniem życiowej pasji, jaką jest tematyka dietetyczna, żywieniowa i gastronomiczna. Do jej prowadzenia wykorzystuję doświadczenie, wiedzę i umiejętności nabyte przez kilkanaście lat pracy.

Od większości dietetyków wyróżnia ją, oprócz posiadania wiedzy żywieniowej i dietetycznej, dogłębna znajomość zasad technologii gastronomicznej.

Dzięki temu  jadłospisy i porady żywieniowe są łatwe w realizacji oraz nie są oderwane od kuchennej rzeczywistości.

Doświadczenie zawodowe Ukończyła studia dzienne na Wydziale Żywienia Człowieka i Gospodarstwa Domowego w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Ukończyła studia podyplomowe na kierunku: Żywność, Żywienie, Zdrowie – specjalność: Poradnictwo Dietetyczne w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie.

Od 1995 r. pracuję jako nauczyciel dietetyki, zasad żywienia człowieka, technologii gastronomicznej, higieny produkcji, obsługi konsumenta w technikum gastronomicznym.

Od 2006 r. jest nauczycielem dyplomowanym Posiadam certyfikaty egzaminatora Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Łodzi w zawodach:

  • technik organizator usług gastronomicznych
  • technik żywienia i gospodarstwa domowego
  • kucharz małej gastronomii
  • cukiernik jest ekspertem dietetycznym na portalu republikakobiet.pl
  •  Opracowuję artykuły o tematyce żywieniowej i dietetycznej do Expressu Ilustrowanego „Dietetyk radzi” oraz portali: http://www.onaonaona.com/zdrowie/ – Agaty Młynarskiej, http://repka.pl/cat/zdrowie/diety/ – Katarzyny Montgomery, http://kobieta.wp.pl/ Opracowuję autorskie diety- diety na miarę Opracowuję jadłospisy do różnych publikacji ( m.in. Żywienie zbiorowe – jadłospisy i receptury dla domów opieki społecznej, ośrodków rehabilitacyjnych, szpitali
  •  Żywienie dzieci w szkole i przedszkolu)
  • Prowadzi kursy i szkolenia dla bezrobotnych w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego
  •  Prowadzi warsztaty odchudzające w Dojrzewalni Róż
  • Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki
  •  Jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków
  • Prowadzi blog kulinarny: codzienna-kuchnia-dietetyczki.blogspot.com
  • Jest autorem książek Żywienie dietetyczne. Jadłospisy, diety i przykłady żywienia ludzi chorych
  • Zdrowe żywienie dzieci w szkole i przedszkolu Cukrzyca typu 2 – diety i jadłospisy
  •  Jadłospisy obiadowe dla dzieci szkolnych